Geschiedenis

SchikoIn 1945 zijn Piet Schilder en Dick Koorn begonnen met het opknappen van fietsen, autopeds etc. in een schuurtje in Aartswoud onder de naam �Schiko�. Na de oorlog moest alles opgeknapt worden. Praalwagens werden gemaakt voor de bevrijdingsfeesten en ondergedoken motorfietsen, luxe auto�s en fietsen werden opgeknapt.

Dick Koorn was oorspronkelijk smit, wat hij eigenlijk ambieerde. Vandaar dat Piet met zijn broer Jaap verder ging in een verbouwde schuur aan de Koningspade te Hoogwoud. Op 27 mei 1947 werd de zaak ingeschreven in de kamer van koophandel. Vanaf die dag dus officieel een bedrijf en die dag wordt dan ook als de oprichtingsdag gehandhaafd. Op deze dag verbrandde de schuur door het exploderen van een benzine tank. Met vereende krachten werd er een nieuwe schuur gebouwd die in november van dat jaar betrokken kon worden.

1949 Piet Schilder & Ben Koelemijer1975 Piet Horio Reklame schilderwerk
Vanaf 1949 ging Piet alleen verder. De zaken gingen goed en de werkplaats aan de Pade werd veel te klein. Er werd een pand aan de Westerboekelweg gebouwd dat op 27 mei 1962 werd geopend. In 1966 is er aangebouwd. De zaken gingen steeds beter en in 1979 werd de zaak gemoderniseerd. De nieuwste richtbanken, spuitcabines etc. vonden een plaatsje.

1975 Personeel
In 1990 werd voor de administratie en ontvangst van klanten een aanbouw gerealiseerd. Tevens kwam er een verwarmde zelfservice autowasplaats voor particulieren.

Op 1 januari 1991 werd P.C. Schilder Autoschade overgenomen door Will Schilder, de zoon van Piet. Ook Will heeft de laatste jaren, wegens de steeds strengere ARBO- en milieuwetgeving, de nodige modernisaties en verbouwingen doorgevoerd in het bedrijf. In de spuiterij is een nieuwe vloeistofdichte vloer gerealiseerd, de toiletten en de kantine zijn opgeknapt. Tevens is de indeling van de werkplaats veranderd waardoor effici�nter gewerkt wordt.1987, 40 jaar P.C. Schilder Autoschade Personeel